Έτοιμα τα εφτάζυμα, έτοιμα και τα καζάνια για το πατατάτο και βραστό!
Οι Αμοργιανοί έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής από τις 17 Ιουλίου καθώς υπολογίζεται πως θα παρευρεθούν γύρω στα 2.500 με 3.000 άτομα.
Φέτος οι αμοργιανοί χρησιμοποίησαν 1500 κιλά αλεύρι και έφτιαξαν 15 φουρνιές εφτάζυμα με την κάθε φουρνιά να περιλαμβάνει 50 καρβέλια! Για το πατατάτο και το βραστό χρειάστηκαν τουλάχιστον 160 κατσίκια, 2 χοιρινά και 2 μοσχάρια! Όλα μαγειρεύονται στα μεγάλα καζάνια που υπάρχουν εκεί!
Μπορεί η διαδικασία της προετοιμασίας να είναι κοπιαστική οι Αμοργιανοί όμως την απολαμβάνουν και την κάνουν με το ίδιο μεράκι κάθε χρόνο! Σήμερα 24 Ιουλίου όλοι όσοι βοήθησαν, περισσότερα από 100 άτομα, έκαναν ένα μικρό γλέντι προκειμένου να πάρουν δύναμη για την μεγάλη αυριανή ημέρα.