Χειμώνα – καλοκαίρι εδώ και 27 χρόνια ο Νίκος Οικονομίδης και η οικογένειά του προσφέρουν τα πιο γευστικά, ελληνικά πιάτα.
Το εστιατόριο Corner, βρίσκεται στα Κατάπολα, δίπλα στη θάλασσα. Βλέπει ακριβώς εκεί που δύει ο ήλιος! Το τοπίο σε συνδυασμό με την φρεσκάδα των φαγητών, την καλή διάθεση και το χαμόγελο δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ιδανική!
Ο Νίκος Οικονομίδης είναι υπέρμαχος της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας και το δείχνει! Τα πιάτα του θυμίζουν κάτι από τις συνταγές της μαμάς. Κρεατικά, μαγειρευτά, ψαρικά όλα πεντανόστιμα. Στις σπέσιαλ επιλογές συγκαταλέγονται το ψητό ολόκληρο καλαμάρι, το κρασάτο χταπόδι που συνοδεύεται με αμοργιανή φάβα, η ρεβυθάδα και η ψητή σαρδέλα. Μάλιστα η σαρδέλα έχει κάτι από Ήπειρο, καθώς είναι φτιαγμένη σύμφωνα με μια ιδιαίτερη συνταγή από τον τόπο καταγωγής της γυναίκας του. Από το μενού του δε θα μπορούσε να λείπει το αμοργιανό πατατάτο, το κλέφτικο που φτιάχνεται με διάφορα κρεατικά και το μοσχαράκι στο πήλινο. Η ουσία στις συνταγές του βρίσκεται στα μπαχαρικά. Όπως μας είπε ο 53χρονος Νίκος, ένα πιάτο κρεατικών για να είναι γευστικό θέλει λίγα και καλά μπαχαρικά. Αρκεί να ξέρεις κάθε φορά ποια είναι τα κατάλληλα. Έτσι μόνο αναδεικνύεται η γεύση του αλλιώς μπερδεύεται με τα αρώματα και αλλοιώνεται.
Η αρχή όμως όλων αυτών έγινε πριν αρκετά χρόνια όταν ο Νίκος αποφάσισε να εγκαταλείψει για λίγο την Αμοργό και μείνει στην Αθήνα. Εκεί σπούδασε μαγειρική και εργάστηκε ως μάγειρας. Επέστρεψε όμως στο αγαπημένο του νησί για να ανοίξει το εστιατόριο Corner και να μοιραστεί τα μυστικά της μαγειρικής τέχνης με φίλους, αγαπημένους θαμώνες και τουρίστες.
- Εστιατόριο Corner
- Κατάπολα,Αμοργός
- Telephone: +30 22850 71191
- E-Mail: corneramorgos@yahoo.gr
- Website: http://www.corneramorgos.gr