Τέσσερα βραβεία απέσπασε η ποτοποιΐα Amorgion στον Διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας και Συσκευασίας Τροφίμων, Οίνων και Ποτών OLYMP AWARDS 2019 που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στην Αθήνα. Συγκεκριμένα το χρυσό βραβείο απέσπασε το Φραγκοσυκόμελο και η Μεκίλα 38% VOL, το ασημένιο το κρασί Μπρούσκος, και το χάλκινο το Θεσπέσιον.
Υπενθυμίζεται πως κατά τον περσινό διαγωνισμό το Ρακόμελο είχε αποσπάσει το χρυσό βραβείο και η Ψημένη το ασημένιο.
Στην ξεχωριστή αυτή διοργάνωση με θέμα τη γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα συναντήθηκαν οι καλύτεροι παραγωγοί τροφίμων και ποτών σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ειδικότερα Ελληνικές αλλά και ξένες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών έστειλαν τα αντιπροσωπευτικά δείγματα τους για να συμμετάσχουν στον Διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας και Συσκευασίας Τροφίμων, Οίνων και Ποτών OLYMP AWARDS 2019 στην Αθήνα.
Οι Διαγωνισμοί www.OlympAwards.com απονείμουν διαφορετικά είδη βραβείων Olymp Awards 2019 για τις κατηγορίες:
TASTE Olymp Awards 2019, διαγωνισμός ποιότητας τροφίμων και ποτών
DESIGN Olymp Awards 2019, διαγωνισμός συσκευασίας τροφίμων, οίνων και ποτών
WINE Olymp Awards 2019, διαγωνισμός ποιότητας οίνου και αποσταγμάτων
Η μεθοδολογία των βραβείων
Τα προϊόντα δοκιμάζονται κατά την “τυφλή” μέθοδο, χωρίς συσκευασία και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε προϊόν αποδίδεται ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους. Στον διαγωνισμό οίνου και αποσταγμάτων WINE Olymp Awards η αξιολόγηση των δειγμάτων γίνεται από πάνελ δοκιμαστών εγνωσμένης αξίας με πρόεδρο οργανωτικής επιτροπής τον Κο Παναγιώτη Μανωλόπουλο. Συμμετέχουν 20 καταξιωμένοι κριτές οίνου. Η αξιολόγηση των δειγμάτων για τα TASTE Olymp Awards γίνεται από το Chef’s Jury Panel με panel leader τον Κο Κωνσταντίνο Μουζάκη βραβευμένο “Chef Europe 2015”. Συμμετέχουν 20 καταξιωμένοι κριτές τροφίμων και ποτών. Κάθε κριτής πραγματοποιεί μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκιμάζει και καταγράφει μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσωπεύει τη γενική αίσθηση απόλαυσης (που βαρύνει περισσότερο στον τελικό βαθμό) καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα. Τα προϊόντα αξιολογούνται με κριτήριο τις ξεχωριστές τους ιδιότητες και δεν συναγωνίζονται μεταξύ τους. Για τον διαγωνισμό συσκευασίας DESIGN Olymp Awards την ομάδα κριτών έχει αναλάβει η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας. Τα προϊόντα δοκιμάζονται από πάνελ 10 κριτών. Φέτος είχαμε συνολική συμμετοχή από 714 διαφορικά προϊόντα.