To χρυσό, το αργυρό και το χάλκινο βραβείο παρέλαβε η ποτοποιία Amorgion κατά τη διάρκεια της απονομής των Taste Olymp Awards 2018 που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Divani Caravel.
Συγκεκριμένα το Ρακόμελο Aμόργιον απέσπασε το Χρυσό Ολυμπιακό βραβείο γεύσης, η Ψημένη Αμόργιον το Αργυρό Ολυμπιακό βραβείο γεύσης και το Ούζο Μερακλίδικον το Χάλκινο Ολυμπιακό βραβείο γεύσης. Τα βραβεία εκ μέρους της οικογένειας Βεκρή παρέλαβε η Πόπη Βεκρή και η Μαρία Βεκρή, κόρη και εγγονή του ιδρυτή της ποτοποιίας Amorgion, Αντώνη Βεκρή.
Έξω από την αίθουσα των απονομών από τις 10 το πρωί έως και τις 17:00 λάμβανε χώρα η εκδήλωση Foodosophy 2018. Πρόκειται για μια mini έκθεση όλων των βραβευμένων προϊόντων του διαγωνισμού που ήταν ανοιχτή σε όλους όσους ήθελαν να δοκιμάσουν τα συγκεκριμένα τρόφιμια και τα ποτά.
Ποια είναι τα Olymp Awards 2018
Στα Olymp Award 2018 ανήκουν οι διαγωνισμοί “Τaste Olymp Awards” διαγωνισμός ανώτερης ποιότητας τροφίμων και ποτών, “Design Olymp Awards” διαγωνισμός καλύτερης συσκευασίας τροφίμων, οίνων και ποτών και “Wine & Spirits Olymp Awards” διαγωνισμός ανώτερης ποιότητας οίνων και αποσταγμάτων.
Η εταιρεία Αμόργιον με τα προϊόντα της έλαβε μέρος στον διαγωνισμό ποιότητας «Τaste Olymp Awards».
Ποια είναι τα «Τaste Olymp Awards»
Ο «Taste Olymp Awards» είναι διαγωνισμός γευσιγνωσίας Τροφίμων & Ποτών που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.Στο φετινό διαγωνισμό, 25 καταξιωμένοι δοκιμαστές αρχιμάγειροι-chefs και τεχνολόγοι τροφίμων, χωρισμένοι σε 5 επιτροπές, δοκίμασαν 488 δείγματα τροφίμων και ποτών.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπό την αιγίδα και την υποστήριξη πολλών φορέων του χώρου, όπως:
– Υπουργείο Τουρισμού
– Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
– Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού
– Acropolis, Chefs club of Attica
– Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας
– Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας & Ηπείρου
– Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας
– Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος
– Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής
– Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου
– Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών – (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.)
– Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων
– Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.)
– Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (Κ.Ε.Ο.Σ.Ο.Ε.)
– Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π.)