Στην περιοχή της Κάτω Μεριάς στη θέση Καμάρι, λίγο πριν το Βρούτση θα συναντήσετε το εστιατόριο του Κώστα Φωστιέρη.
Το “Ανεμολίθι” σε γοητεύει με την πρώτη ματιά!
Περιβάλλεται από ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, η θάλασσα απλώνεται μπροστά του ενώ ο χώρος θεωρείται υπόδειγμα αρχιτεκτονικής.
Δεν είναι όμως μόνο η τοποθεσία που το κάνει ξεχωριστό. Οι γεύσεις του είναι ακόμα πιο μαγευτικές, από τις πιο απλές έως και τις πιο “μπελαλίδικες”. Βασική αρχή σε όλα τα φαγητά είναι να χρησιμοποιείται ελαιόλαδο. Οι τηγανιτές πατάτες, οι οποίες είναι Αμοργού και όχι Νάξου όπως επιλέγουν οι περισσότεροι, τηγανίζονται σε τηγάνι. Φριτέζα σε αυτή την κουζίνα δεν υπάρχει. Για τον Κώστα σημασία έχει η ποιότητα.Το μενού του είναι γεματο παραδοσιακές γεύσεις αλλά και γαστρονομικές καινοτομίες! Τυροκαφτερή φτιαγμένη με ξινομυζήθρα θα βρείτε μόνο εδώ. Τα λουκάνικα είναι χειροποίητα και όλα τα κρεατικά είναι αμοργιανά. Το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο είναι τα πρωτότυπα ντολμαδάκια φτιαγμένα με πληγούρι και ρύζι. Εξαιρετικά είναι και τα σουτζουκάκια!
Το 2009 ο 56χρονος Κώστας άνοιξε το εστιατόριο “Ανεμολίθι” έχοντας πολύ μεράκι και όρεξη για τη δουλειά. Παράλληλα δημιούργησε τα Anemolithi studios τα οποία είναι τοποθετημένα αμφιθεατρικά πάνω από τη φημισμένη παραλία του Μούρου. Ένα κτήμα 125 στρεμμάτων περιβάλλουν τόσο το εστιατόριο όσο και τα δωμάτια.
Μια ανάσα δροσιάς και… νοστιμιάς σας περιμένει στην Κάτω Μεριά!
Ανεμολίθι
Studios – Εστιατόριο
Βρούτση (Αρκεσίνη)
- Telephone: +30 22850 72040
- Fax: +30 22850 72040
- E-Mail: info@anemolithi-amorgos.gr
- Website: http://www.anemolithi-amorgos.gr