Η εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Λέσχης Γαστρονομίας Αμοργού πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στο ζαχαροπλαστείο Τρατάρισμα στη Λαγκάδα!
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί ειλικρινά όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τη Λέσχη και έγιναν μέλη της.
Συγκεκριμένα η Λέσχη Γαστρονομίας Αμοργού αναφέρει:
“Τα μέλη μιας λέσχης είναι πολύ σημαντικά για την προαγωγή και τη μετάδοση της γαστρονομικής κληρονομιάς της Αμοργού μας, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε σημαντικές αλλαγές!Αξιοσημείωτη, όμως, ήταν η συνεισφορά και η βοήθεια κάποιων ανθρώπων οι οποίοι συντέλεσαν στην πραγματοποίηση αυτής της γιορτής και τους οποίους θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικώς : 1) Γιαγιά Πλυτώ Που παρά τα χρόνια της (90+) μας έφτιαξε το παραδοσιακό σαβόρι (Λαγκάδα) 2) Κα Ειρήνη Γαβαλά για τις χορτόπιτες και το κοφτό της (Τρατάρισμα) 3) Κική και Θοδωρής από την Κάτω Μεριά για το ζυμωτό ψωμί τους (Εστιατόριο Μαρουσώ) 4) Ευαγγελία Ραφαέλα Ρούσσου από την Κάτω Μεριά για τα κεφτεδάκια και την ξινομυζήθρα (Πύργος Μεζεδοπωλείο) 5)Ιωάννα και Κώστα από Πιτσαρία la luna για τις πίτσες 6) Περικλή Γρίσπο για την ξινομυζήθρα του (Θολάρια) 7) Σοφία Γαβαλά για τα καναπεδάκια και την τυρόπιτα της (Εστιατόριο Λακκί) 8)Φάνη για την ομελέτα με αμοργιανά υλικά (Τρατάρισμα) 9) Ζίνα Ταγκιρμίρ Ζόγιεβα και Πωλίνα Ταχματζίδη για τα πιροσκί με πατάτα και λουκάνικο (εργαζόμενες στην Αμοργό, ρωσικής καταγωγής και λάτρεις της γαστρονομίας) 10) Τηνιακό τυρί (ανώνυμος) 11) Παρασκευή Θεολογίτη για το γλυκό κρασί του (Εστιατόριο Πανόραμα) 12) Αννίτα Γρίσπου για την ψημένη ρακή της (Εστιατόριο Λακκί) Ευχαριστούμε επίσης τον Κο Κυριάκο Τσιφτσόπουλο, δάσκαλο εικαστικών στην Αιγιάλη για την υπέροχη αφίσα του, καθώς και τον Άγγελο Δεσποτίδη για το δώρο του φλουριού, το οποίο κέρδισε η Κα Αθανασία Τζανίνη! Τέλος, ευχαριστούμε και την εταιρία Τσάνταλη για την χορηγία του σε λευκό και κόκκινο κρασί!
Υ.Γ. Η πρόεδρος του Συλλόγου όμως, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. θεωρεί υποχρέωσή τους να ευχαριστήσουν και τους ιδιοκτήτες του Τρατάρισμα για την άψογη φιλοξενία τους, την γευστικότατη βασιλόπιτά τους καθώς και για το ότι επιστράτευσαν όλη την οικογένεια ανεξαρτήτου ηλικίας για να συμβάλουν σε αυτό το γαστρονομικό γεγονός που σκοπό είχε να χρησιμοποιήσουμε κάποια από τα υλικά που μας προσφέρει ο τόπος μας μέσα σε παλιές αλλά και σύγχρονες συνταγές!!!