Αν βρεθείτε στη Κάτω μεριά, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Αμοργού και έχετε όρεξη για ολόφρεσκο ψάρι και παραδοσιακά αμοργιανά πιάτα δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την παραδοσιακή ταβέρνα “Μαρουσώ” στην Αρκεσίνη.
Εκεί θα συναντήσετε τον τριαντάχρονο Θοδωρή Κωβαίο που μαζί με την οικογένειά του σερβίρουν πεντανόστιμα πιάτα χειμώνα- καλοκαίρι.
Ο τριαντάχρονος Θοδωρής μόλις πριν από έξι χρόνια πήρε τα ηνία της επιχείρησης που διατηρούσαν οι δικοί του από το 1978. Φρόντισε να διατηρήσει τον παραδοσιακό οικογενειακό χαρακτήρα της ταβέρνας και να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των γονιών του.
Φρέσκο ψάρι, κακαβιά, κατσικάκι γεμιστό, πατατάτο είναι μόνο ένα δείγμα των εξαιρετικών πιάτων που διαθέτει. Όλα τα λαχανικά και τα ζαρζαβατικά είναι από τον κήπο τους. Τα κρέατα προέρχονται από τα ζώα που εκτρέφει ο αδερφός του και τα ψάρια από τα καΐκια της περιοχής.
Στη συγκεκριμένη ταβέρνα η ποιότητα δεν ακριβοπληρώνεται. Οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές και οι μερίδες των πιάτων είναι τέτοιες που ικανοποιούν μέχρι και τον πιο… πεινασμένο τουρίστα.
Όλοι σχεδόν περνούν από τη Μαρουσώ για φαγητό, κρασί ή μεζέ. Γάλλοι τουρίστες, Ιταλοί, Γερμανοί αλλά και Έλληνες οι οποίοι κάνουν αισθητή την παρουσία τους κυρίως τον Αύγουστο.
Την ταβέρνα του Θοδωρή Κωβαίου στηρίζουν και οι ντόπιοι. Το κατάστημα παραμένει ανοικτό και κατά τη διάρκεια του χειμώνα προσφέροντας τις νοστιμιές του στους 106 μόνιμους κατοίκους της Αρκεσίνης.