H περίοδος της συγκομιδής ελιών για τους Αμοργιανούς σιγά – σιγά φτάνει στο τέλος της. To amorgos – news.gr βρέθηκε στο μοναδικό ελαιοτριβείο του νησιού στα Κατάπολα και συνομίλησε με τον Πρόεδρο του αγροτικού Συνεταιρισμού Καταπόλων, Νικήτα Σίμο.
Σύμφωνα με τον κ. Σίμο η φετινή χρονιά ήταν μέτρια με τους τόνους ελαιολάδου να φτάνουν μέχρι αυτή τη στιγμή περίπου τους 30 με 40. “Ο κόσμος έβγαλε το λάδι της χρονιάς” εκτιμά ο κ. Σίμος και προσθέτει “μπορεί να μην ήταν και η καλύτερη χρονιά η φετινή όμως το λάδι της Αμοργού ποιοτικά είναι πολύ καλό, με την οξύτητα να κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα”. Σημειωτέον πως η ποικιλία της Αμοργού είναι κορωνέικη, μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα.
Φέτος η συγκομιδή του καρπού ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου, κορυφώθηκε τον Νοέμβριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα.