Οι Αμοργιανοί για την γιορτή της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας εκτός από τα ψάρια και τον μπακαλιάρο έφτιαξαν και παστέλι σύμφωνα με την παραδοσιακή αμοργιανή συνταγή. Το παστέλι αφού ετοιμάστηκε στο καζάνι, απλώθηκε πάνω στο τραπέζι και έπειτα οι Αμοργιανοί άρχισαν να το “στρώνουν” και να το κόβουν σε ρόμβους. Η παράδοση απαιτεί και ένα φύλλο λεμονιού σε κάθε κομμάτι.
Το παστέλι που παρασκευάστηκε τις παραμονές των Εισοδίων της Θεοτόκου μοιράστηκε μετά τη λειτουργία το βράδυ της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης.
Φωτογραφίες: Ιωάννα Πάσσαρη